,

Azzal kezdem a történetet, hogy jelentős változáson ment keresztül a családi állapotom, mivel egyszercsak kétszeres apuka lettem. És bizony bennem is felvetődtek azok a gondolatok, hogy hogyan tarthatnám meg régi dolgaimat úgy, hogy az ne menjen a gyerekeimmel eltöltött – egyébként is kevés – idő rovására. Sokáig nem kellett ezen törnöm a fejem, mert hamar rájöttem, hogy a napnak egy része van, amely már alkalmas a szabadidős tevékenységekre, de értéktelen a családi élet szempontjából. Na ez a hajnal.

És akkor elkezdtem számolni. 9-re illik beérni a munkahelyre. 20 perc kell, hogy beérjek. Előtte mindenképp kell zuhanyozni, borotválkozni, és persze meg kell gyöntölni ébredő lányaimat is, erre kell fél óra. A Börzsöny (Királyrét) kövér gázzal 35 percre van. Lejönni a Groskaltbergről (Nagy-Hideg hegy) sível 15 perc. Ha már ott vagyunk, akkor adjuk meg a módját, reggelizzünk a hegytetőn, erre cirka 15 perc kell. Felmenni a hegytetőre a parkolóból kb. 1 és egy negyed óra, stb. A vége az lett, hogy elég reggel 5 órakor elindulni, és a dolog működik. Ez nekem menni fog – gondoltam –, sosem szerettem sokáig aludni. Február 15-én vasárnap tartottam egy kísérleti túrát, hogy ellenőrizzem a számításom helyességét. Nyugtáztam is, hogy működik a dolog, ebből tehát rendszer lesz. Február 17-én kedden a szakadó hóesésben óra nélkül pattantam ki az ágyból, 4 óra 40-kor. Szűzhóban autóztam fel Zoli haverommal Királyrétre, felragasztottuk a fókát, fejlámpát fel és GO. 7 óra előtt már fent melegedtünk, reggeliztünk, és azon tanakodtunk, hogy hogyan lehet az, hogy nem futottunk össze senkivel; más talán nem szeret túrázni…?  Lefelé az erdőben 50-70 cm porhóban nagyot verettünk, ordítottunk, visítottunk és 9 óra után nemsokkal meg már az irodámban ültem vigyorogva, hisz akkor én már túl voltam egy sítúrán .

Az első gondolat óta eltelt majd 2 hét. Azóta egyre bővülő többed magammal megcsináltam ezt 7 alkalommal. Még mindig működik, és az érzés, hogy én ma már sítúráztam egyet, egész nap kitart. Veres Gabi, Zoli, Marci, megyünk megint!?

13 hozzászólás - “Egy bolond százat csinál… avagy sítúra hajnalban Groskaltbergre”

 1. bonakovacs

  hát ez nagyon rendben van! Kár hogy nekem ehhez 3-kor kellene kelnem 🙁

 2. BG

  Szia bal!
  én ma hajnalban voltam kint, és most nem én fektettem az első nyomot, tegnap valaki egész jó pályát taposott nekem… :)) Te voltál?
  Hétvégén bizosan megyek ki, ha a hó még jó lesz, akkor sível, több haverral.

 3. bal

  sajnos nem büszkélkedhetek.
  legközelebb szólj előtte, hátha követhetlek.
  jön még Börzsönyre tél!

 4. bal

  sziasztok

  holnap mennék egy tesztkörre. hajnalban a lavinaveszély elkerülése miatt 🙂
  (tudom, nem hétköznap, de az úgyis neccesnek tűnik)
  remélem van elég hó.

  ha vkinek van infoja, pls izenje ide, vagy emilben

 5. BG

  Szia!
  Voltak ma kint felderítők sível, azt mondták, hogy elég stabil a hó, mert jól fogják a kövek… 🙂
  Csúsztak, de erősen karcos.
  Én holnap gyalog megyek…

 6. bal

  üdv,
  köszi az infot, örülök, hogy találkoztunk.
  a többieknek javaslom, várjanak még egy kicsit.
  az “erősen karcos” nagyon visszafogott jelző volt.
  a kövező léceinkből annyit szedett le a Börzsöny, hogy hajlamos vagyok a (z ilyen) sítúrázást erősen környezetszennyező tevékenységnek vélni.
  (honnan van ott ennyi kő???
  de a post alapgondolatával csak egyetérteni tudok. (mégha nekem esélytelen is a kivitelezése)

 7. peti

  sziasztok,

  Tervezünk egy túrát a Királyhegyre az Alacsony Tátrába. Tudnátok írni hasznos infokat a helyről/hegyről/túráról? Nehézség, élmény, lavinaveszély?

  köszi

 8. admin

  Szia Peti!
  Nem voltunk még a Király hegyen, de az biztos, hogy nem egy nehéz terep, nem hiszem, hogy most különösebb lavinaveszély lenne, de azért óvatosan!

 9. peti

  Szia admin,

  Köszönöm az infot (a Magas-Tátrásat is).

  Remélem, találkozunk majd az itteni csapattal személyesen is valamelyik hegyen.

És te mit gondolsz?

 • (will not be published)