,

Zoli (Z) hívott szombaton, hogy nézzünk napfelkeltét.
BG: – Jó. De hol?
Z: – A Gyömbér csúcson (2043 m), az Alacsony Tátrában – mondta. Edzeni kell, mert puhák leszünk a Mont-Blanc túrán, ha nem edzünk…!
BG: – Jó. Mikor?
Z: – Hétfő reggel (2009. 03.16.), munka előtt.
BG: – Ez elég jó nagy baromság, naná hogy OK – mondtam.
Z: – Mikor induljunk… fél háromkor?

Hát így indult az egész. Pedig még szombaton megállapítottuk, hogy az értelmetlenségi indexe ennek a sítúrának olyan magas, amilyen magasságokban mi is csak néha járunk, mert oda már akklimatizálódni kell.
Hétfő fél 3-kor Vácon volt a találkozó. Zoli mondta, hogy ki kell kormolni a bejáratós autót… sikerült… alaposan… 2 órán belül a Trangoska parkolójában (1121 m) voltunk, 4:45-kor meg már sítúrázva nyomultunk felfelé fejlámpával a szakadó hóesésben és közepesen erős, pöffös szélben a már oly sokszor megjárt útvonalon. A program egyértelmű volt: nincs szuttyogás, toljuk a csúcsig megállás nélkül, ott szerelünk és azonnal veretünk lefelé. Így is történt, egyszer kellett megállni fél percre, mert különben kikapunk a főszerkesztőtől, hogy nem csináltunk fotót. Végig esett a hó, lefelé már nem látszottak a felfelé hagyott nyomaink, és a ködben az utat jelző karók is alig látszottak. Puha, süppedős porhóban síeltünk le végig. Hatalmas hó volt… :). Kicsúsztunk a tervezett programból, mert 7:00 helyett 7:02-kor voltunk ismét a kocsinál. 7:15-kor meg már ismét az autót űztük. Egy kis dugó Besztercebányán, sok kamion a 2-es úton, de 9 után így is Vácon voltunk és 10-től már a dolgozóban voltam. Jó volt. Jó nagy baromság. 🙂

És a csupasz tények:
szintkülönbség: kb. 910m
teljes sítúra idő: 2 óra 15 perc

Indulás felfelé

Indulás felfelé

A Gyömbér (Dumbier) csúcsán

A Gyömbér (Ďumbier) csúcsán

8 hozzászólás - “Szeretném leszögezni, ez nem az én (BG) ötletem volt!!! Gyömbér (2043m)”

  1. Bödör

    Legközelebb kicsit korábban indultok és még egy kis vitorlázás is belefér.

  2. Blero

    Gratulálok Srácok!!!
    Csak így tovább!:)Mikor toljátok a Mount Blanc-t??

És te mit gondolsz?

  • (will not be published)