,

A hétvégét  „A lakókocsiban” töltöttük a családdal és igazi sítúrázós idő fogadott minket – bár pályasíztünk.  A helyi infókkal legjobban ellátott német nyugdíjas szomszéd – Manfréd – állította, hogy egész héten ez lesz! Hajrá! Így kedd este kint éjszakáztunk, hogy másnap nekiinduljunk valami szezonkezdeti átmozgató túrának. Először erre állítottuk be magunkat, mivel ez kalandosabbnak ígérkezett.

Ha a Sölkpassstraße lenti gesperrt felirata és a hatalmas behajtani tilos táblája nem is, a 4 km-re lévő  úttesten terpeszkedő jégtábla visszafordított minket, így újratervezéssel  a Preber felé állítottuk magunkat. Szerda reggel volt, a parkoló ennek megfelelően tele, de tényleg.  Mindenki keménynek nézett ki, csak az átlagéletkor volt 60 év felett. Gyönyörű kis erdei úton startoltunk, napsütés, tiszta ég, panoráma, minden, ami egy természetjunkeenak kell. Már itt éreztük, hogy ez a nap nagyon jó lesz.  Felsétáltunk a nagy táblán, közben igyekeztem, hogy az osztrák nyugdíjasklub 6 tagú expresszvonata ill. egy őket leelőző 2 tagú, flanelinges parti a csúcs előtt le ne sprinteljen. Akkor se lett volna semmi, de azért mégis…

A csúcskeresztnél óriási a szórakozás, jókedv, sztorizás, nevetgélés a teljes 2700 m-es magasságot megtöltötte a nyugdíjas korosztály  bergheilozós jódlifeelingje  ebben a hófehér masszában.

És ekkor mi is megláttuk a jövőt! 2700 m-en sítúrázni 50-60 évesen realitás, nem illúzió! Teljes elismerésünk!

Laci kitervelt még egy kis exrát a szemben lévő gerincre, de felszerelés híján letettünk róla, lecsúsztunk a kis házikóhoz pihenni, napozni, grüssdichezni.

 

A Preber csúcsa

A Preber csúcsa

Jó meleg volt

Jó meleg volt

Preber csúcsfoto

Preber csúcsfoto

Freeride

Freeride

Boldog ember

Boldog ember

És te mit gondolsz?

  • (will not be published)