, , ,

A harmadik napon az Argentiere síközpont parkolójában ébredtünk. A 21 éves vörös kitett magáért, mindenki kisimult vonásokkal ébredt. Az időjárás semmi jót nem ígért, így az aznapi ”combos terv” a freeride nappal összekötött 50. szezonzáró party volt. Kimerítőnek ígérkezett…

Felvonóval egészen hamar fent voltunk a Grand Montets tetején (3275 m), ahol semmit sem láttunk semerre. Sebaj – gondoltuk – csúszunk egy jót, és már ugrottunk is bele a jól ismert freeride zónába, ami az Argentiere gleccser felé vezet. Jó éppen nem volt, de mondjuk csúszott. Ki-ki a maga dolga miatt aggódott, én pl. a 2 hetes fogtömésemet féltettem, hogy kirázza a pálya. Nincs min csodálkozni, hiszen a megolvadt hóban teljesen összesíelt hegyoldal éjjel úgy kifagyott, hogy Zoli vadiúj síje hámlani kezdett tőle…

A középállomáson folyt a show. DJ, zenészek (vagy inkább zenebohócok), retro síelők, medencén átcsúszás, Speedriding bemutató, kaja, sör és buli. Megnéztük, csúsztunk még pár kört a szakadó hóesésben, aztán leléptünk.

Gyors pakolás után ismét a Midin voltunk, ami épp kibukkant a felhők közül. A liftben megismert brazil turista csoport körében hamar népszerűek lettünk, mi(!) osztottuk az észt a környék hegyeiről, túráiról, stb. A közös képek után bevonultunk a Cosmiques házba és a következő napot tervezgettük.

Hétfő délelőtt napocska/felhőcske, délután napocska lesz az előrejelzés szerint. 5-re kértük a reggelit, mondván akkor már látni fogjuk a viszonyokat és még neki is mehetünk a hegynek, ha stabil az idő. Fel is keltünk, de csak becsületből, mert a házinéni valóban megcsinálta a reggelit 5-re. Menni viszont nem lehetett, akkora volt a köd/felhő és hozzá a szél. Jó, akkor feküdjünk vissza és várjunk egy órát. + még 1 órát. + még 1 órát… egészen 11-ig. Akkor szakadozott annyit a felhő, hogy néha már el lehetett látni 500m-t is, így nekiindultunk, hogy túrázunk egyet. Becsúsztunk a Glacier du Geant tetejére, majd felfókáztunk vakon a hegyre. Kivártuk hogy lássuk is merre csúszunk, majd gyorsan becsúsztunk a felhők alá hogy keressünk egy pikniksziklát. Kaja és kávé után lecsúsztunk a vasútállomásra, majd a vonattal lementünk Chamonixba. Vacsi után átgurultunk Milánóba, és már repültünk is haza. Jó, nem ez volt az eddigi legütősebb túránk, de a hangulat és az élmény ettől még óriási volt.

Vizisí

Vizisí

Zoli dance

Zoli dance

A csapat a Midi lift középső állomásán

A csapat a Midi lift középső állomásán

A brazil milliomos

A brazil milliomos

Tacul - Maudit - Mont Blanc

Tacul – Maudit – Mont Blanc

Napozás háttérben a Dru

Napozás háttérben a Dru

Giccses naplemente

Giccses naplemente

Naplemente a Cosmique-ridgen

Naplemente a Cosmique-ridgen

Gabi nagyon boldog

Gabi nagyon boldog

Gleccsertúra

Gleccsertúra

Felértünk valahova - indulunk lefelé

Felértünk valahova – indulunk lefelé

Laci az operatőr

Laci az operatőr

Valahol a Mer de Glacen

Valahol a Mer de Glacen

Na akkor most bepakolunk

Na akkor most bepakolunk

És te mit gondolsz?

  • (will not be published)